sábado, 30 de junio de 2012

CALENDARI D'ACTIVITATS DE L'ITINERARI


Us presentem el calendari de l’itinerari de l’hort ecològic , dins del marc de l’Escola d’Estiu del Valles Oriental 2.012:

DILLUNS 2 JULIOL:  Presentació  de les persones i de l’Itinerari, espectatives, demandes  concretes  a l’IES C. BELLERA  de 9 a  11 h.  Descans i Esmorzar. Anar a l’ hort de l’escola Ponent, on es farà el treball del desenvolupament del sentit de l’olfacte amb plantes aromàtiques …

DIMARTS 3 DE JULIOL: Quedem a l’hort de l’Espelt de Santa Eulàlia de Ronçana, (seguiu les indicación del CENTRE CULTURAL LA FÀBRICA i quedarem allí), on visitarem un planterista on veurem els diferents tipus de llavors i planter.  Després anirem  a l’hort de l’Espelt i es començarà a preparar la terra, el reg, adobs per tal de poder plantar i preparar l’hort insitu.

A mig matí vindrà en Pep Salsetes per parlar de les tomaqueres, llavors antigues, varietats, fira…Finalmenta farem un tast dels tomàquets.

A nivell de proposta artística del tomàquet fer un mandala , simetries  amb pigments…

DIMECRES 4 JULIOL: Ens trobarem a partir de les 10 h. a can Jornet  de Gallecs a Mollet del Vallès  (pels qui vulguin a dos quarts de deu a l’IES C. BELLERA)  Per acabar farem una escultura amb els elements que anem trobant.

DIJOUS 5 JULIOL: A l’hort de l’Espelt de Santa E. Ronçana sessió técnica amb la Bàrbara, ingeniera agrónoma, responsable de l’ADV del Bages i Maresme.  Plantes que curen plantes, quins insectes ajuden i plagues, depredadors, preparats, calendaris….Anar a l’escola Bresol Font del Rieral a visitar-la, com una escola Bressol singular, amb una edificació de Bioconstrucció, bioclimática, un espai pensat específicament per escola bressol.  Menjadors escolar ecològics.

DIVENDRES 6 JULIOL: Fi de l’itinerari: posta en comú de diferents experiències i assessorament del projecte d’hort a l’escola a l’hort de l’Espelt, esmorzar comunitari  i a l’Escola Bressol Font del Rieral de Santa Eulàlia de Ronçana

MATERIALS  QUE CAL PORTAR: Eines de l’hort que pugueu disposar, barret,  espardenyes catalanes o sabates hortelanes .


Per qualsevol motiu us donem els correus i telèfons:

Montserrat Pagès  mpages4@xtec.cat

Jesus Gascon   jesusgasco@gmail.com  607956028

Antoni Petit   antoni.petit@gmail.com   656405437

No hay comentarios:

Publicar un comentario